Snefestival i Sapporo

Hvert år i februar findes der en stor festival sted i Sapporo, den største by på den nordligste ø Hokkaidô. Vi kørte med tog hele vejen – bl.a. for at afprøve en ny rute med shinkansen (superhurtigtog) som er åbnet for nylig til Aomori, den nordligste by på hovedøen Honshû. Fra Honshû til Hokkaidô kører man gennem verdens længeste togtunnel – den er dog endnu ikke udvidet til at shinkansen-togene også kan køre igennem, så vi skulle skifte tog flere gange på turen. Se her vores film fra selve rejsen.

Snefestivalen i Sapporo er den 62. af sin slags, og består primært af en ugelang fremvisning af nogle gigantiske skulpturer lavet af sne og is i en af byens parker.

udsigt 4

Tilskuere kommer fra alle egne af Japan såvel som fra udlandet, og man spadserer så rundt i parken mens man beundrer værkerne og stopper op for at se nærmere eller fotografere. På nogle af pladserne mellem skulpturerne er der boder med mad og drikkevarer, og der er små scener rundt omkring, hvor der opføres musik eller anden underholdning.

sne menneskemyldersne Sazaesansne rutsjebane L

De store skulpturer er lavet af flere tons sne som bliver kørt ind i byen fra omegnen omkring Sapporo, og der bruges både gravkøer og kraner til at skovle sneen sammen og gøre den fast og hård. Derefter starter udskæringerne, som foretages af semi-professionelle hold fra hjemmeværnet, universitetet, Sapporo by m.fl. Det tager omkring en måned at lave skuplturerne.

sne kassefigur 2sne kinesisk tempelsne snotnæse

Mange af figurerne er sjove og opfindsomme, og det er imponerende, hvor meget tid og flid, der er blevet brugt til skabelsen af de mange sneskulpturer. Meget af det er dog sponsoreret af lokale virksomheder, og man kan ikke undgå at føle, at hele festivalen også har et vigtigt kommercielt aspekt fordi det trækker en masse turister til byen – ca. 2,5 millioner mennesker besøger festivalen hvert år. Så måske den lille hjemmelavede og uautoriserede snemand i et hjørne alligevel var den bedste skulptur…

sne foran tempelsne hjemmelavet

I udkanten af Sapporo ligger det lille bjerg Maruyama med fin udsigt over byen. Her er Linus på toppen.

Sapporo maruyama tur 05 Linus på toppen

Vi tog også til nabobyen Otaru, som bla. har et tog- og videnskabsmuseum. Her var det for alvor snevejr…

Otaru sne 06 Otaru sne 07 stemning 3

Leave a Reply