Onsen-banden i Hakone…

Onsen er japansk bad i varme kilder.  Det er utrolig dejligt! Især når man bor på en onsen ryokan (kro) med egne bade. Her er vi på Hotel Seikei, i Japans berømteste ‘badeby’ Hakone, 1½ time fra Tokyo og nær Fuji.

DSCN3181

Der var både indendørs og udendørs bade (i februar! men virkelig skønt, både under stjernehimmel og morgensol). Det varme vand er vulkansk og ganske gratis.

DSCN3187

DSCN3183

Badet er en kultur der er raffineret til det yderste i Japan. At synke ned i det varme vand og sidde og meditere er selvfølgelig det vigtigste. Men det er også en del af fornøjelsen at bruge lang tid på at vaske og rense sig selv forinden.

Og et er nok så vigtigt højdepunkt (i hvert fald på en onsen ryokan) er den efterfølgende indtagelse af et gigantisk kaiseki måltid, iført yukata (let kimono), serveret på værelset. Her har vi Henrik’s kollega Holger med.

DSCN3182

DSCN3180

Og bagefter kan man jo altid lige tage sig et  dyk mere…

Man ankommer standsmæssigt til Hakone, fx med en klassisk ‘romance car’

DSCN3175

Hakone-Tozan-02

DSCN3195

DSCN3196

Og så kan man benytte sig af et væld af andre transportmidler for endelig at komme op og se…

L og Fuji 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *