Iriomote-jima

En af de største oplevelser på vores tur til Okinawa-øgruppen var en heldagsudflugt til en af naboøerne, Iriomote-jima. Det er en af de sydligste og vestligste øer i hele Japan, og klimaet er subtropisk (- hvilket vejret dog ikke indikerede den dag vi besøgte øen). Det er samtidig en af de vildeste og mest ufremkommelige områder i Japan – der er høje bjerge helt ud til kysten og tæt, sammenvokset og ufremkommelig jungle-lignende skov.

DSCN3440Skæg vandfald 01træ m rødderVi havde på forhånd bestilt en tur med en lokal guide, der kunne engelsk. Ojima Naoya hentede os ved havnen efter en “lidt” blæsende bådtur fra Ishigaki-jima, og han kørte os frem til en mindre flod med sin minibus. Her fik vi alle tre redningsvest og vandsko på, og så skulle vi ud på vores livs første kajaktur. Linus var frisk og ville gerne sejle i sin egen kajak.

L i vandskoL og kajak

Efter ca. en times sejlads først ned af en flod og derefter op ad en anden, kom vi til bunden af et højt vandfald, Pinaisara-vandfaldet, der betyder “den gamle mands skæg” (-det er langt, tyndt og hvidt). Efter en times vandring op gennem tæt junlge kom til til toppen af vandfaldet. Naoya fortalte om ting i naturen undervejs, og på toppen kogte han suppe og lavede Yaeyama soba (lokal nuddelsuppe med svinekød) til os.

familie ved top 1Skæg vandfald 03Naoya laver frokost

Vejret var overskyet med lidt støvregn indimellem, men det var ikke koldt og derfor perfekt vejr til at vandre i. Vi gik senere hen til bunden af vandfaldet, inden vi gik tilbage til kajakerne og sejlede tilbage til udgangspunktet.

familie v træ

Og nu – se det hele på film!

Leave a Reply