Nyt stort jordskælv

Vi er alle ok!

Fredag eftermiddag d. 11. marts ca kl. 15, japansk tid, blev vi udsat for et stort og langvarigt jordskælv. Epicenter ude i havet ved  Miyagi præfektur, styrke på 7.9 (vist nok 8.9 på Richter-skala). Der er flere tsunamier på vej, nogle af dem op til 10 m høje.

Gunhild var hjemme ved computeren, mens Henrik og Linus var ude på en tur i byen. Heldigvis ringede de hurtigt hjem for at sige, at de er ok. Men alle tog er aflyst, så de spadserede hjem. Kort efter var der et efterskælv, og efter det flere mindre.

Når jorden ryster er det bedste råd at krybe under et bord eller stå i en døråbning. Jeg (Gunhild) fik sit kamera med under spisebordet, og filmede jordskælvet. Læg mærke til hvordan ting i huset begynder at ryste. På et tidspunkt kan man se og høre en sakéflaske falde fra en hylde.

Den mest påtrængende tanke under spisebordet var, hvor Linus og Henrik var, og om de var ok. Jeg har oplevet flere store jordskælv i Japan under tidligere ophold, men ikke noget i dennne stil. Det var langvarigt og meget voldsomt. Det var en ufattelig stor lettelse, at Henrik ringede hjem hurtigst efter for at sige at Linus og han var ok. I løbet af aftenen viser japansk fjernsyn (alle kanaler!) de store ødelæggelser, der har fundet sted i de nordlige egne, og rapporterer om mange dødsfald. Vi har ikke oplevet de mange kaotiske tilstande. Tværtimod, har mange personer banket på eller mailet, og spurgt til vores tilstand.

4 Replies to “Nyt stort jordskælv”

  1. Hej Henrik
    Godt at høre at dig og familien er ok efter jordskælvet.

    Hilsner
    Anders

  2. Vi er glade for at høre, at I har det godt!
    Hils alle!
    Niels, Helle, Toke og Toril

  3. Kære alle,
    Dejligt at høre, at I har det godt!
    Masser af tanker og bedste hilsner
    Marius, Asta, Kenneth & Mirka

  4. Kære Gunhild,
    Skræmmende film for en som aldrig har oplevet et skælv. GODT at I er okay.
    Pas på jer fortsat.
    Bedste hilsner
    Jacob

Leave a Reply